Annons
Nyheter

Hemsidor för SD och SSU attackerade

Socialdemokraternas ungdomsförbunds och Sverigedemokraternas webbplatser har utsatts för attacker de senaste dagarna.
Nyheter • Publicerad 23 augusti 2010
Foto: 

Sedan i torsdags kväll utsätts Sverigedemokraternas hemsida för en så kallad överbelastningsattack med resultatet att det är mycket svårt att komma in där.

– Det är ett distribuerat nätverk av datorer som konstant skickar en massa anrop till vår webbserver, säger Erik Almqvist, pressekreterare för Sverigedemokraterna, till TT.

Annons

Han säger att partiets IT-sektion nu håller att sammanställa så mycket information som möjligt om attacken och att en polisanmälan ska göras inom kort.

Socialdemokraternas ungdomsförbunds (SSU) webbplats hackades på söndagen. Det vanliga innehållet togs bort och i stället publicerades internmejl, lösenord och inloggningsuppgifter till flera SSU:are, skriver Nyheter24 och Aftonbladet på nätet.

Tidigt på kvällen stängde SSU ned webbplatsen för underhåll.

– Det verkar som om den har blivit hackad. Vi kommer att polisanmäla det och titta vidare på det hela, säger Ingela Nilsson, pressekreterare för SSU, till TT.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons