Annons
Nyheter

Hårdare vapenlagar krävs

Hårdare vapenlagar och en justitieminister som tar Malmös situation på allvar. Det är Malmös kommunalråd Ilmar Reepalus (S) svar på hur dödsskjutningarna i staden ska stoppas. I går sköts ytterligare en man till döds.
Nyheter • Publicerad 1 februari 2012

MALMÖ. Dödsskjutningen på tisdagskvällen på Fosievägen var den åttonde sedan mitten av maj förra året.

– Det är för jävligt. Vi har en massiv polisinsats på Malmös gator, men våldet bara fortsätter, sade Reepalu till Sydsvenskan i samband med ett besök på brottsplatsen sent på tisdagskvällen.

Annons

Enligt Ilmar Reepalu ska den som bär vapen dömas till ett mångårigt fängelsestraff. Dessutom måste justitieminister Beatrice Ask förstå att situationen i Sveriges tredje största stad är akut.

– Det svenska rättssamhället förbises helt och respekteras inte längre, säger han till Skånska Dagbladet.

– Sådana här mord, sådana här avrättningar är en effekt av det parallella rättssamhälle som vuxit fram i Malmö där en människa tar sig rätten att döma en annan människa till döden.

Mordoffret, en 48-årig fyrabarnspappa, satt i en äldre bil när någon gick fram och sköt honom med flera skott.

Enligt Kvällsposten är ägaren till bilen skriven i Göteborg.

Tidningen har talat med en nära släkting till offret.

– Jag förstår ingenting. Han hade inga fiender och han var inte kriminell.

Clifford Johansen
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons