Annons
Nyheter

Förhandling mot misstänkt serieskytt

Chefsåklagare Solveig Wollstad inledde förhandlingen mot den misstänkte serieskytten i Malmö med att yrka på två veckors förlängning. 39-åringen bestred via sin advokat åklagarens framställan.
Nyheter • Publicerad 2 mars 2012

Ett stort pressuppbåd bevakade omhäktningsförhandlingen i tingsrättens sal i Malmös polishus. Den misstänkte serieskytten, som såg tärd ut, var klädd i vit t-shirt och svarta träningsbyxor. Han tittade nyfiket mot journalisterna och rörde blicken runt i lokalen. Han såg ganska avslappnad ut och vilade händerna på bordet.

När lagman Eva Wendel Rosberg meddelade att åhörarna skulle lämna salen, log 39-åringen och tittade på journalisterna när de var på väg ut.

Annons

Den 39-årige mannen har suttit häktad i mer än 15 månader. Han är misstänkt för tre mord och 15 mordförsök.

Åklagaren räknar med rättegångsstart i maj.

– Den här personen har suttit häktad väldigt länge, det tycker jag. Det är av den anledningen jag kallar till häktningsförhandling nu, för att se att allt fortgår så effektivt som möjligt, säger Eva Wendel Rosberg inför omhäktningsförhandlingen.

Hon påpekar att domstolen enligt rättegångsbalken har skyldighet att kontrollera detta och konstaterar att det är påfrestande att sitta häktad länge.

TT: Börjar gränsen i det här fallet bli nådd?

– Vi tycker att han varit häktad väldigt länge. Därför vill vi lyssna av under förhandlingen innan jag tar ställning.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons