Annons
Nyheter

Flygkonkurs drabbar resenärer

Ungerns flaggflygbolag Malev följde i dag Spanair i spåren, och slutade omedelbart att flyga på grund av pengabrist. Resenärer från Kastrup drabbas.
Nyheter • Publicerad 3 februari 2012

– Klockan 05 GMT den 3 februari, efter 66 år av nästan oavbruten verksamhet, upphörde Malev att flyga, sade vd Lorant Limburger.

Bara från Budapest, där Malev stått för 40 procent av trafiken vid Liszt Ferenc-flygplatsen, innebar det 64 inställda flyg på fredagen.

Annons

Delvis SAS-ägda Spanair upphörde plötsligt med verksamheten för en vecka sedan.

Malevs morgonflyg från Kastrup, Stockholm-Arlanda och Göteborg-Landvetter blev inställda och passagerarna kom aldrig iväg till Budapest.

– Många passagerare blev naturligtvis arga och besvikna när de inte kom i väg som planerat. Situationen var ju lite speciell nu när det inte fanns någon information att lämna från flygbolaget, säger Klas Nilsson, pressinformatör hos Swedavia på Arlanda.

Anna Thulin
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons