Annons
Nyheter

Fler villor och fritidshus till salu

Goda nyheter för den som är ute efter en villa eller ett fritidshus lagom till sommaren.
Nyheter • Publicerad 29 april 2012
Foto: 

Utbudet av villor till försäljning är rekordstort just nu. Under vecka 16 fanns 17 000 villor till salu, en ökning med 53 procent jämfört med genomsnittet under åren 2008–2010.

Förra våren skedde en förändring i utbudet. Då ökade antalet villor till försäljning kraftigt, enligt bostadssajten Hemnet.

Annons

Under hela 2011 har utbudet av villor varit högt. Samtidigt har de begärda priserna också legat högt, vilket till en del kan förklaras av att det är allt vanligare med så kallat acceptpris på marknaden.

Även tillgången på fritidshus ökar. Just nu finns 5 467 fritidshus till salu – en ökning med 37 procent jämfört med april förra året, enligt annonsstatistik från bosajten Bovision. Men spekulanterna får plocka fram den stora plånboken eftersom priserna fortsätter uppåt. Utgångspriserna har stigit 2 procent på en månad och 3 procent på ett år.

Flest fritidshus till salu finns i Skåne, Västra Götaland och Stockholm.

Mikael Hallqvist
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons