Annons
Nyheter

Fem års fängelse för brott mot Vilks

Fem års fängelse blev domen för den 20-årige Muhammad Hassan Khalid som tillsammans med bland andra Colleen "Jihad Jane" LaRose stod åtalad för att ha förberett terrorbrott mot den svenske konstnären Lars Vilks. Khalid är den yngste som dömts för terrorbrott i USA.
Nyheter • Publicerad 17 april 2014
Lars Vilks.
Lars Vilks.Foto: 

Domen avkunnades i en domstol i Philadelphia, USA, och meddelas via ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten.

I augusti 2007 publicerade flera svenska tidningar teckningar gjorda av Lars Vilks med motiv där profeten Muhammed framställdes som rondellhund. Protester spred sig i den islamska världen, och ett pris sattes på Vilks huvud.

Annons

Colleen LaRose, Jamie "Jihad Jamie" Paulin och ledaren för terrorcellen har enligt åklagaren tillsammans med 20-åringen smitt mordplanerna på Irland mot Lars Vilks.

Colleen LaRose och Jamie Paulin har tidigare dömts till tio respektive åtta års fängelsestraff. Domen mot 20-årige Khalid har skjutits upp flera gånger, bland annat i avvaktan på ytterligare psykologiska undersökningar.

Muhammad Hassan Khalid fälls för att ha stöttat terrorister. Han har ingått i en konspiration med Colleen LaRose och Jamie Paulin Ramirez.

20-åringen har erkänt sig skyldig till terrorbrott.

Han greps för tre år sedan och tiden han suttit i förvar räknas av från strafftiden, skriver Reuters.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons