Nyheter

Färre giftaslystna i höstrusket

Trippeldatum brukar vara populära för bröllop. Men i år tycks intresset inte vara lika stort, trots att söndagens datum är 101010. Höstrusket avskräcker.
Nyheter • Publicerad 11 oktober 2010
Så levde de lyckliga i alla sina dar...
Så levde de lyckliga i alla sina dar...Foto: 

Två som ändå valt att gifta sig på det speciella datumet är Roger och Tea Persson, 25 och 23 år, i skånska Osby.

– Vi förlovade oss 080808 och nu gifter vi oss. Datumet är roligt, lätt att komma ihåg, säger Roger Persson.

Paret skulle egentligen åka cabriolet från kyrkan, men har i sista stund bestämt sig för att inte chansa på det. Ett höstbröllop har annars många fördelar, enligt Roger Persson.

– Det är väldigt fina färger ute och blir bra bröllopsbilder.

Bröllopshysterin tycks dock inte lika påtaglig inför årets trippeldatum som den varit de senaste åren. Både 070707 och 080808 var de årens populäraste för bröllop. 090909 dalade lusten och dagen hamnade först på 22:a plats.

– Hösten är inte högsäsong för bröllop helt enkelt, säger bröllopsplaneraren Mariella Gink.

En som tror på konceptet med 101010-vigslar är Filip Whass som på söndag anordnar drop–in-bröllop på ett dansställe i Norrköping.

– Har du ett stort kyrkbröllop är det kanske viktigt med skimrande sol och susande björklöv. Men vid en borgerlig vigsel tror jag inte att man eftersträvar samma glamour. Då gifter man sig mer för viljans skull.

INTERNAL INTERNAL
Anja Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.