Annons
Nyheter

Få jobb efter arbetslivsintroduktion

Av de tidigare sjukskrivna som utförsäkrats och gått över till Arbetsförmedlingens arbetslivsintroduktion har bara två procent ett arbete utan någon form av lönesubvention.
Nyheter • Publicerad 4 augusti 2010

Det visar en rapport om vad som hänt med de 23 146 personer som deltagit i arbetslivsintroduktionen under första halvåret i år. Rapporten har Arbetsförmedlingen lämnat till regeringen. Trots att så få har fått jobb utan lönesubvention är Arbetsförmedlingen nöjd med sin insats.

– Syftet var ju inte att personer skulle gå ut direkt i jobb efter tre månader, säger Siri Hansson, handläggare vid Arbetsförmedlingen, som har skrivit rapporten.

Annons

– Arbetslivsintroduktionen är bara en start på en väg som långsiktigt ska nå till arbete.

Förutom de två procent som gått vidare till arbete har mer än hälften av dem som deltagit i arbetslivsintroduktionen fortsatt i arbetsmarknadsprogram och en dryg fjärdedel får åter ersättning från Försäkringskassan. Resten är antingen inskrivna som arbetslösa eller har lämnat programmet av annan orsak.

Anna Thulin
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons