Annons
Nyheter

Extra frist för rotavdrag

Skatteverket ger hantverkare och hushållsarbetare en frist på ytterligare ett par veckor för att skicka in ansökningar om rotavdrag.
Nyheter • Publicerad 17 februari 2011
Foto: 

Senast den 15 mars måste ansökningarna för utfört rot- och rut-arbete under 2010 vara inne om företagen ska få betalt för jobbet.

Sista dagen, den 31 januari, har redan passerats men ansökningarna fortsätter att strömma in till Skatteverket i en takt av 1 000–1 500 om dagen.

Annons

Det är viktigt både för företaget och kunden att ansökningarna kommer i tid. Många företag skriver avtal som innebär att kunderna måste ersätta företaget om inte Skatteverket beviljar skattereduktionen. Det är skälet till att verket fortsätter att ta emot ansökningar ytterligare några veckor.

– Kunder som inte har fått ett kontrollbrev från Skatteverket om att utbetalning har skett bör kontakta sin leverantör, säger Daniel Hedin Edlund, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Uppgifterna kommer i vissa fall inte att hinna förtryckas på deklarationsblanketterna men kommer successivt att uppdateras på den elektroniska deklarationen på nätet.

Fram till sista december i fjol hade Skatteverket betalat ut 14 miljarder kronor i skattereduktioner och hittills i år är summan uppe i 2,4 miljarder.

Magnus Pier
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons