Annons
Nyheter

Ex-sambo erkände bilmord

En 44-årig man har erkänt att han sköt ihjäl sin före detta sambo i en bil i centrala Malmö på söndagskvällen. Han greps i Trelleborg och anhölls natten till måndagen på sannolika skäl misstänkt för mord.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2012

Mannen har erkänt de faktiska omständigheterna, att han sköt ihjäl den 39-åriga kvinnan, säger Börje Aronsson, chef på Malmöpolisens familjevåldsenhet.

Misstankarna föll tämligen omgående på 44-åringen som redan stod under åtal misstänkt för att ha ofredat både kvinnan och deras gemensamma tonårsdotter. En rättegång var planerad till i augusti, enligt sydsvenskan.se.

Annons

Efter ett närmare 20-årigt parförhållande beslutade sig kvinnan för separation i september förra året. Därefter ska mannen enligt polisutredningen dagligen ha förföljt ex-sambon och dottern med oönskade besök, telefonsamtal och sms. Vid något tillfälle ska han också ha uttalat dödshot mot kvinnan.

I februari belades 44-åringen med besöksförbud både hos henne och hos dottern.

Mordoffret hittades vid 20-tiden på söndagen svårt skadad i sin bil i korsningen mellan Falkmansgatan och John Ericssons väg. Polisen hade då fått in larm om skottlossning i området. När ambulanspersonal kom till platsen var kvinnan redan död.

Mikael Hallqvist
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons