Annons
Nyheter

En befaras död i husexplosion

Ett bostadshus strax norr om småländska Mönsterås exploderade på fredagseftermiddagen. Polisen och brandförsvaret tror att sprängämnen har detonerat.
Nyheter • Publicerad 1 juli 2011

Vid 17-tiden inledde polisen sin tekniska undersökning på platsen. Polisen har därefter konstaterat att rester av en människa har påträffats.

En person sågs gå in i huset, enligt en tidigare vittnesuppgift.

Annons

– Vi misstänker att en person har omkommit. En anhörig säger att hon såg en person gå in i huset innan det smällde, säger brandförsvarets räddningsledare, Magnus Klase till TT.

Larmet inkom strax innan klockan två på fredagen. Vid 15.30-tiden hade brandmännen ännu inte vågat sig nära inpå huset som totalförstördes i den första explosionen. Flera smällar har hörts efter den.

– Nu väntar vi på att det ska brinna ut. Sedan ska vi göra en ny bedömning om det går att närma sig, säger Magnus Klase.

Enligt uppgift till räddningstjänsten kan det finnas mer sprängämnen i husets källare. Därför har man spärrat av och utrymt ett område på 300–400 meter runt olycksplatsen.

Huset som sprängdes var byggt i trä. Den kraftiga explosionen slungade skräp och träbitar ut på intilliggande E 22. En lång sträcka på spärrades av, från Påskallavik i norr till Mönsterås i söder.

Huset som exploderade är inte känt av polisen sedan tidigare, berättar Percy Nilsson, länsvakthavande befäl i Kalmar, för TT.

Monica Hansson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons