Annons
Nyheter

Brand vid södra stambanan släckt

Tågresenärer mellan Malmö och Stockholm får räkna med förseningar på upp mot två timmar under fredagen. Orsaken är en kontaktledning som revs ned på fredagsmorgonen
Nyheter • Publicerad 3 februari 2012

Dessutom stängdes järnvägstrafiken förbi Nässjö under några timmar på morgonen, på grund av explosionsrisken vid en industribrand.

En lokförare slog larm om en brand i en mindre verkstadslokal strax efter klockan fyra fredags morse. I lokalen fanns gasflaskor och släckningen skedde under explosionsrisk. Risken var orsaken till att järnvägen och delar av ett industriområde stängdes av.

Annons

Det visade sig ganska snabbt att lokalen där gasolen fanns hade ett bra skydd i riktning mot järnvägen. Räddningstjänsten ansåg därför att tågtrafiken kunde gå i gång igen ganska snabbt, redan vid sju-tiden.

– Själva branden är nu släckt, sade räddningschefen Jonas Petri strax före klockan nio.

I det läget kylde man den gasoltub som utgjorde själva explosionsfaran.

Clifford Johansen
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons