Annons
Nyheter

Bombattentat mot Malmöpolisen

En kraftig detonation har svårt skadat ett poliskontor i Malmö. Ett stort hål uppstod i byggnadens tegelvägg och det blev stora skador i kontorslokalerna innanför. Polisen betecknar attentatet som ett allvarlig angrepp.
Nyheter • Publicerad 1 februari 2012
Foto: Stig-âke JËnsson / SCANPIX

Ett vittne säger sig ha sett två svartklädda män placera ut sprängladdningen och sedan försvinna på moped.

– Många människor reagerade på den kraftig smällen och vi fick flera samtal, säger vakthavande befäl för Skånepolisens ledningscentral Marie Keismar.

Annons

Polisen har därför gott om vittnen till händelsen men vad de sett eller berättat kunde Keismar inte säga under natten. Ögonvittnet Tomas Holmkvist berättar för SVT:s Rapport att han såg två svartklädda män placera ut sprängladdningen. Därefter försvann männen från platsen på en svart moped.

Den angripna närpolisstationen ligger på Eriksfältsgatan i Malmö innerstad. I den söndersprängda lokalen fanns personal till någon timme före attentatet.

– Det var lyckligtvis ingen där inne men det var ändå ett allvarligt angrepp på oss, säger Keismar.

– Det är oklart hur allvarligt skadad byggnaden är eller om det finns någon rasrisk.

Explosionen inträffade vid halv tre natten till onsdagen. Polistekniker var på plats vid fyratiden och började besiktiga skadornas omfattning. Området runt byggnaden var då avspärrat.

Clifford Johansen
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons