Annons
Nyheter

Barn tros ha dödat fyraåring

Ett tioårigt barn låg bakom en fyraårig pojkes död i Ljungby i oktober, uppger polisen, som nu anser att brottet är uppklarat. Pojken ströps med ett hopprep, enligt polisen.
Nyheter • Publicerad 14 december 2011

– Det har aldrig varit någon annan misstänkt än den här pojken, säger vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson.

Snart två månader har gått sedan pojken försvann från en lekplats i Ljungby där han lekt med andra barn. Samma kväll, den 16 oktober, hittades han död i en skogsdunge.

Annons

– Jag anser att brottet är uppklarat, som jag ser det, säger Yvonne Rudinsson.

– Nu ska vi slutföra utredningen.

Utredningen består av drygt 3 000 sidor utredningsmaterial, berättar polisen på en pressträff. Man har hållit cirka 540 förhör, varav minst 65 är med barn. Barnen som förhörts är i åldrarna 5-15 gamla, berättar polisen.

Polisen inledde tidigt en förundersökning om mord, men har hittills inte uttalat sig om vartåt misstankar riktats. Både barn och vuxna har förhörts i utredningen.

Pojken försvann på eftermiddagen från en lekplats i Ljungby efter att ha hamnat i bråk. En stor sökinsats inleddes och flera polispatruller sökte efter honom. Vid midnatt hittades pojken död i en skogsdunge nära sitt hem.

En pappa som var på lekplatsen vittnade senare om bråket på lekplatsen och säger att barnen jagade fyraåringen mot skogsdungen.

Polisen uppgav att flera barn har hörts i utredningen.

Polisinsatsen växte och fyra dagar efter mordet deltog uppemot 40 poliser i mördarjakten. Kronobergspolisen tog även hjälp av riksmordskommissionen och gärningsmannaprofilgruppen.

Mikael Hallqvist
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons