Annons
Nyheter

Annie Johansson har inte bestämt sig

Annie Johansson har ännu inte bestämt sig för om hon vill bli partiledare för Centerpartiet. Hon är partiets ekonomiska talesperson och en av favoriterna till att efterträda Maud Olofsson och ser både positiva och negativa sidor med partiledarrollen.
Nyheter • Publicerad 20 juni 2011
Annie Johansson.
Annie Johansson.Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

– Jag är väldigt glad över det förtroende som visas för mig. Om valberedningen ställer frågan ska jag försöka göra en avvägning. Då kommer jag att analysera detta och lämna besked, säger hon till TT.

Annie Johansson var i helgen upptagen med sin systers bröllop och har därför inte gett några kommentarer kring Maud Olofssons avgång och Centerpartiets framtid förrän nu. När det gäller tidpunkten för Maud Olofssons avgång säger hon:

Annons

– Som kollega till Maud blev jag naturligtvis ledsen när jag fick beskedet, för jag hade trott att det skulle ske först om något år. Men hon kan vara stolt över sina tio år som partiledare och går med flaggan i topp. Hon gjorde en klok bedömning och jag respekterar hennes beslut fullt ut, säger Annie Johansson.

Huruvida Maud Olofsson ska sitta kvar som minister när hon avgår som partiledare vill inte Annie Johansson uttala sig om.

Annie Johansson tycker att en ny partiledare behöver vara "en stark ledare, en god kommunikatör och en visionär som kan fortsätta förnyelsen inom partiet". Samtidigt anser hon att det är viktigt att utvecklingen av politiken står i centrum, snarare än partiledaren.

– Att stärka Centerpartiets varumärke är betydligt viktigare än vem som innehar partiledarposten. Det politiska innehållet och fortsatt förnyelse är betydligt viktigare än partiledarfrågan, säger hon.

TT: Är du orolig för att Centern tappar väljarstöd?

– Man ska alltid vara orolig och det är alltid viktigt att känna sig taggad att utveckla politiken. Det är ett ansvar som alla centerpartister runtom i landet har.

TT: I vilken riktning ska Centerpartiet gå?

– Det är något som jag kommer att berätta om jag landar i att jag skulle ta stafettpinnen.

Louise Cronholm
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons