Annons
Nyheter

Anmälda ekobrott ökar med 50 procent

Ekobrotten ökar kraftigt i Sverige. Förra året anmäldes 4 300 misstänkta grova ekonomiska brott, vilket är en ökning med 50 procent jämfört med året innan.
Nyheter • Publicerad 21 februari 2012

Det handlar exempelvis om skatte- och bokföringsbrott i samband med konkurser och bedrägerier där man lurar till sig pengar ur statliga lönegarantin.

– Företag blir mer och mer brottsverktyg, det är en utveckling vi ser, säger Ekobrottsmyndighetens generaldirektör Eva Håkansson Fröjelin till SVT.

Misstankar om skattebrott och bokföringsbrott är fortfarande den vanligaste typen av ärenden som landar på Ekobrottsmyndighetens bord. Samtidigt ökade andelen anmälda bedrägerier i fjol till 9 procent, från 3 procent 2010, visar ett utdrag från myndighetens årsredovisning som lämnas in till justitiedepartementet på onsdag.

Louise Cronholm
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons