Annons
Nyheter

Anhållen för mordförsök på baby

En 30-årig kvinna har gripits i Lund, misstänkt för att ha försökt döda sitt spädbarn.
Nyheter • Publicerad 16 augusti 2010

– Kvinnan greps på plats och hon ska då ha varit ensam med barnet i lägenheten. Så det är svårt att veta något om omständigheterna kring vad som hänt, säger Calle Persson, informatör på Skånepolisen.

Kvinnan är nu anhållen, misstänkt för dråpförsök. Flera förhör har hållits med henne, men polisen har lagt locket på om vad hon har sagt. Gripandet gjordes på söndagskvällen i en lägenhet i centrala Lund.

Annons

– Att vi är så snåla med detaljer kring vad som hänt beror på att det handlar om en familjesituation, säger Calle Persson.

Om hon kommer att begäras häktad var på måndagseftermiddagen också oklart.

– Det får åklagaren ta ställning till. Kvinnans psykiska status måste utredas, säger kriminalkommissarie Malcolm Göthe vid Skånepolisen.

Enligt polisuppgifter är barnets skador inte livshotande. Barnet fördes till Skånes universitetssjukhus i Lund och vårdades på måndagen nedsövd i respirator på barnintensiven.

– Det rör sig om ett spädbarn, bekräftar sjukhusets pressinformatör Per Längby.

Under måndagen arbetade man på sjukhuset för att fastställa omfattningen av skadorna, men kunde då inte säga något om hur allvarligt skadat barnet är.

Kent Axelsson
Kenan Habul och TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons