Annons
Nyheter

Nästa år är det upp till bevis

Den stående ovationen under slutminuten var som en ljudkuliss från förr. Hyllningarna efteråt likaså. Glädjen var påtaglig, men den största känslan var nog ändå känslan av lättnad.
Nyheter • Publicerad 8 april 2010
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Ett kval är alltid ett kval och IFK har upplevt alla helvetes kval de senaste säsongerna. Kramkalaset i Kristianstad 2008. Sorgen i Södan för ganska precis ett år sedan.

Båda gångerna så oerhört små marginaler att det kunde ha gått åt vilket håll som helst. Stolpe ut eller stolpe in.

Annons

I årets kval hade Irsta behövt flytta på de där stolparna flera meter om det skulle gå Västeråslaget väg. 72–45 över två matcher innebar en ruskig utklassning och 38–19 i en måstevinna-match är skämmigt.

IFK var tillräckligt koncentrerade för att inte gå på någon mina.

– Vi gjorde vår bästa match den här säsongen uppe i Västerås senast, sa Denis Bahtijarevic och hyllade spelarnas inställning i första matchen.

Onsdagens möte var egentligen slut efter 8.20 då IFK ledde med 6–0 och Flamur Gerbeshi hade räddat de sex första skotten. Då hade Irsta redan tagit timeout.

”Flamman” var het i målet och bland utespelarna var Sebastian Carlsson kallast av alla. Nio mål av vänstersexan. Visserligen fyra på straff men åh så varierade härligheter han bjöd oss på. Knorren från omöjlig vinkel kanske var giftigast av alla.

Tunn trupp, otur med skador och små marginaler löd förklaringen till varför det blev ett kval. Jag är rädd att talangfulla IFK inte är bättre, men hoppas att jag har fel.

– Vår förstasexa är lika bra som Önnereds och Tumbas och de kvalar till elitserien, sa Sebastian Carlsson.

Okej. Vi säger väl så. Men nästa säsong är det upp till bevis för Sebbe och de övriga nittiorna. De har fått en säsong nu att växa in i mer ansvarsfulla roller.

Kval är en årlig och vårlig tradition för detta lag och vi gör väl så att vi bokar in kvalmatcher även nästa år. Och kanske kan det även nästa gång bli en säsong som slutar i glädjens tecken.

Det roligaste efter matchen, förutom alla glada anleten, var ändå när Denis Bahtijarevic jämförde ”Bygdes” betydelse för IFK med Lionel Messis för Barcelona. Smicker från tränaren kan räcka långt när mittsexan ska bestämma sig angående sin framtid.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons