Zoran ödmjuk inför premiären

Sex enkla poäng till oss. Det var med de bevingade orden som Zoran Lukic välkomnade Trelleborg med till allsvenskan. Nu är det en betydligt mer ödmjuk djurgådstränare som tar till orda.
Sport • Publicerad 5 april 2004

- Som inför alla allsvenska matcher vet vi att detta blir en tuff uppgift. Både vi och Trelleborg är osäkra på var vi står någonstans. Vi kommer möta ett motiverat och inspirerat lag och det har hänt mer än en gång att motivation och inspiration slår klass. Vi vet att om vi inte omsätter det arbete som krävs så blir det oerhört tufft. Zoran Lukic ödmjuk - bara det är en stor nyhet. Mästare två gånger i rad. Trots det är Djurgården tredjehandsfavorit till att ta hem guldet i år. Landslagsmannen Kim Källström är ett stort avbräck, men i övrigt är laget så gott som intakt. Abgar Barsom, som ska ta över Källströms roll, har imponerat under försäsongen. Men Djurgården har inte inte imponerat på försäsongen - tre vinster, en oavgjord och hela sex förluster. För några veckor sedan gav Zoran Lukic en bild av sitt lag, en bild där han förkunnade att spelarna såg rejält nedtränade ut. Nu säger han att spelarna är fräscha och ser betydligt piggare ut. 0-2 i genrepet mot Assyriska är inget som ändrar Dif-tränarens syn på lagets kvalitet. - Så har det sett ut för Djurgården de senaste åren. Vi känner oss trygga eftersom vi har vårt spel att falla tillbaka på. Vad vet du om TFF? - Jag vet att laget förändrats och spelar nu en väldigt offensiv fotboll, ett lag som är väldigt farligt och som kommer från en väldigt framgångsrik försäsong. Djurgården: Andreas Isaksson-Matias Concha, Toni Kuivasto, Markus Karlsson, Fredrik Stenman-Johan Arneng, Andreas Johansson, Abgar Barsom-Babis Stefanidis, Geert den Ouden, Tobias Hysén Bänken: Oskar Wahlström, Stefan Bergtoft, Yannick Bapupa, Rene Makondele, Daniel Sjölund

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.