Zoran Jovanovic om sparken: ”Det var inte med vilje”

Många blev upprörda på Zoran Jovanovic när TFF-spelaren träffade Tobias Hysén med en spark i huvudet i matchen mot IFK Göteborg. "De som tycker det är fult av mig kan aldrig ha spelat fotboll”, säger Jovanovic.
Fotboll • Publicerad 9 oktober 2018 • Uppdaterad 10 oktober 2018
Zoran Jovanovic (till höger) sparkar Tobias Hysén i huvudet och får rött kort i lördagens match på Gamla Ullevi.
Zoran Jovanovic (till höger) sparkar Tobias Hysén i huvudet och får rött kort i lördagens match på Gamla Ullevi.Foto: Adam Ihse/TT

Lördagens match mellan IFK Göteborg och TFF innehöll det mesta. Den största snackisen efteråt blev ändå den spark från Zoran Jovanovic som träffade Göteborgs Tobias Hysén rakt i huvudet.

På sociala medier var det många upprörda kommentarer angående sparken från Zoran Jovanovic.

Men TFF-spelaren menade aldrig att skada Hysén.

– Det var inte med vilje jag gjorde det, säger 32-åringen, som fick rött kort för sparken.

– Jag såg honom i första läget och då var han långt ifrån bollen. När jag väl rensar och ser honom igen har jag redan benet uppe och hinner inte ta bort det. Jag ska inte ha foten där uppe men jag kollar på bollen hela tiden. Jag ser inte att han är där förrän jag har benet uppe. Tyvärr träffade han bollen före mig, berättar Zoran Jovanovic.

Efter matchen pratade han med Hysén.

– Jag bad om ursäkt och han godtog ursäkten. Han sa själv att det är sådant som händer och att jag inte skulle tänka på det. Det var skönt att han var okej efteråt.

– Alla som känner mig vet att jag inte håller på med sånt och det var inte meningen. Det ser fult ut men jag har hela tiden fokus på bollen. De som tycker det är fult av mig kan aldrig ha spelat fotboll, anser Zoran Jovanovic.

Sparken gav den frispark som senare resulterade i att IFK Göteborg kvitterade till 2–2 i den nionde övertidsminuten.

– Vi har värsta oturen hela säsongen. Det känns oerhört tufft men vi har fortfarande chansen.

TFF har sex poäng upp till Brommapojkarna på kvalplats när fem omgångar återstår.

Vad talar för att ni klarar det?

– Vi har två raka hemmamatcher nu, där måste vi gå för vinst. Vinner vi dem har vi stor chans och sedan har vi BP i sista omgången.

Zoran Jovanovic kommer dock inte att få vara med i de två kommande matcherna, hemma mot Sirius (21/10) och Elfsborg (26/10), efter sitt röda kort.

– Vi får se hur många matchers avstängning jag får. Det lär bli minst två, tror Zoran Jovanovic.

Zoran Jovanovic sparkar IFK:s Tobias Hysén i huvudet och får rött kort under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Göteborg och Trelleborgs FF på Gamla Ullevi.
Zoran Jovanovic sparkar IFK:s Tobias Hysén i huvudet och får rött kort under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Göteborg och Trelleborgs FF på Gamla Ullevi.Foto: Adam Ihse/TT
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.