Annons

Zlatan vill se Guidetti i EM

John Guidetti fick spela andra halvlek i segermatchen mot Kroatien.
Sport • Publicerad 1 mars 2012
Foto: 

Räcker det till en EM-biljett?

Det tycker i alla fall Zlatan Ibrahimovic.

Annons

Förbundskapten Erik Hamrén valde att ge den 19-åriga talangen en halvlek mot Kroatien.

Guidetti kom in på topp, med lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic bakom sig, och gjorde ett piggt inhopp – utan att egentligen riktigt kunna visa sina färdigheter.

– För mig funkade det bra. Det var en stor man jag spelade med och han hjälpte mig mycket på planen, sade Guidetti till TV3 om första matchen med Ibrahimovic.

Feyenoord-spelaren gjorde sina karaktäristiska löpningar i båge, men fick sällan bollen i de lägen han hade kunnat göra något av den.

I stället blev det mycket vända upp, och rulla boll till sidan eller bakåt.

Avvinkad för offside

Det bästa läget var när han hittade en löpväg som gjorde honom helt fri, men Samuel Holméns passning var något sen – och Guidetti blev tveksamt avvinkad för offside.

Ett par väggspel med Ola Toivonen och Emir Bajrami samt ett par fixade frisparkar och inkast såg också lovande ut, men förbundskapten Erik Hamrén vill troligen se mer av hans fina form i klubblaget innan EM-biljetten är klar.

Med tanke på att Guidetti för bara ett dygn sedan var på sjukhus för att röntga sin skadade höft, får insatsen kallas godkänd.

"Är en joker"

Annons

Och Zlatan Ibrahimovic sade efter matchen, som Sverige vann med 3–1, att han tycker att Guidetti förtjänar en plats i EM-truppen.

– Absolut. Det är en spännande spelare. I varje lag måste det finnas en joker, och han är en joker, sade Ibrahimovic till TV 3.

Några fler chanser att visa upp sig i landslagströjan innan EM-truppen tas ut får inte Guidetti. Hamrén presenterar den blågula truppen den 14 maj, och därefter väntar två genrep mot Island och Serbien inför EM-premiären mot Ukraina den 11 juni.

Maria Sällberg
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons