Annons
Sveriges väg mot VM i Sydafrika fortsätter – men mot Malta var det nära att sluta i en återvändsgränd. Ett maltesiskt självmål räddade ett blekt svenskt landslag.
– Tre poäng var väl det enda som var riktigt bra i dag, sade Zlatan Ibrahimovic.
Sport • Publicerad 10 september 2009
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Det var efter 81 minuter som inhopparen Marcus Berg försökte lägga in bollen framför mål, där flera svenskar stod beredda. Men bollen tog i stället på ett maltesiskt knä och ställde hemmamålvakten helt. Därmed fick Sverige äntligen hål på hemmalaget.

– Långt inkast från Rasmus Elm, som skarvas vidare till mig vid bortre stolpen. Jag ser Johan Elmander framför mål och försöker få in den, men den tar på en försvarare och går i mål. Fast jag tar gärna på mig det, sade Marcus Berg med ett leende.

Annons

– Det är synd att vi får mål så sent, sade Zlatan Ibrahimovic. Får vi ett tidigare mål öppnar det upp sig mer.

Visst hade Sverige ett stort spelövertag, men det var inte så att det haglade målchanser. Tvärtom, svenskarna uppträdde stillastående och håglöst och det hände inte mycket, vare sig i första eller andra halvlek.

– Malta gör det bra även om de inte är på vår nivå, menade Zlatan Ibrahimovic. Jag var inte orolig, det ska man inte vara från slutsignalen går. Man måste spela till slutsignalen, det såg vi ju mot Ungern.

Det var ett spel som var långt ifrån det spel som Sverige visade mot just Ungern.

Zlatan Ibrahimovic förmådde inte alls visa den världsklass han besitter, det svenska mittfältet kom inte in i spelet och svenska försvarare tvingades ofta bara lyfta upp långa bollar.

– I första halvlek hade vi väl inte en enda riktig målchans. Det blir stillastående och inga ytor. Och då blir det en kedjereaktion och står än mer stående, sade Marcus Berg som kom in i stället för Anders Svensson i mitten av andra halvlek.

Ett stolpskott från Kim Källström var länge den enda riktigt farliga chansen.

Pigge inhopparen Tobias Hysén fick stå omarkerad och nicka, men fick bollen långt utanför.

Faktum är att Maltas fixstjärna Mifsud hade ett par väl så farliga kontringslägen.

Även på fasta situationer som hörnor och frisparkar spelade Sverige väldigt uddlöst.

Annons

Efter målet hade även Rasmus Elm ett skott i ribban.

– Men det var mycket positivt med poängen, sade Zlatan Ibrahimovic.

Max Wiman
Sydsvenskan
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons