Zlatan tillbaka i landslaget

Zlatan Ibrahimovic återvänder till landslaget, uppger Svenska fotbollförbundet i ett pressmeddelande.
Sport • Publicerad 2 mars 2007
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

- Efer resonemang med Zlatan är han nu disponibel för landslaget, säger förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Roland Andersson i en kommentar på förbundets hemsida.

Sveriges nästa landskamp är EM-kvalet mot Nordirland i Belfast den 28 mars:

- Från vår sida vill vi säga att konkurrenssituationen på forwardssidan därmed ökat markant positivt, säger förbundskaptenerna.

Lagerbäck vill inte i detalj gå in på vad som sagts i de senaste dagarnas samtal.

- De sista dagarna har vi haft kontakt och vi hade ett långt snack i går. Vi resonerade oss fram till att han skulle vara tillbaka i landslaget.Han har alltså tackat ja till spel mot Nordirland?

-Ja, det utgår jag ifrån.I fotbollens regelverk finns en bestämmelse som säger att en spelare som kallas till ett landslag måste infinna sig. I annat fall riskeras bestraffning. Men några påtryckningar med regelverket i ryggen har Svenska fotbollförbundet inte använt sig av, enligt förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell.

-Exakt vad som har sagts i samtalen mellan Zlatan och Lars Lagerbäck vet jag inte, säger Lagrell till.

-Jag utgår ifrån att några såna argument inte har använts, jag kan inte tänka mig något annat.

-Om man inte kommer med någon glädje och inte vill spela för Sverige är det ju ingen mening.TT

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.