Annons

Zlatan: "Perfekt match att göra mål"

Först den fantastiska drömträffen. Sedan det breda leendet, det varma skrattet, den totala lyckan. "Bara att se på tv-bilderna hur starkt jag reagerade", säger Zlatan Ibrahimovic.
Sport • Publicerad 11 juni 2008

Han är helt slut. Den fysiska utmattningen syns i varje långsam rörelse när Ibrahimovic sakta sjunker ned i stolen bredvid förbundskaptenen Lars Lagerbäck på presskonferensen.

En kvart, kanske 20 minuter har gått sedan Massimo Busacca blåste av matchen.

Annons

Den som gav svensk fotboll ännu ett varmt och ömt minne att vårda – tack vare han bredvid Lagerbäck.

Matchens lirare i svenska ögon, matchens lirare även i det Europeiska fotbollsförbundet. En stor pokal bärs fram, Zlatan tackar och tar emot, och det är så mycket mer än bara glädje i hela hans kroppsspråk.

Stolthet, heter det.

Varpå han hyllar kollektivet.

– Det var en svår match, ett fantastiskt jobb av hela laget, vi spelade intelligent.

Och så hyllar han Henrik Larsson, förebilden som ville och fick komma tillbaka till den stora scenen och som i 90 minuter visade alla att den fortfarande i allra högsta grad är hans.

– "Henke" och jag stängde dem bra.

– Vi vann matchen och det var det viktigaste. Nu är det två matcher kvar. Vi är väldigt glada och det kunde inte ha börjar bättre, säger Zlatan. Målet?

– Det kändes stort, en fantastisk känsla. Jag såg luckan och drog till. Det syns på tv-bilderna att jag reagerade starkt. Jag är väldigt glad. En perfekt match att göra ett mål, säger Zlatan.

Ett av hans och landslagets vackraste?

Annons

Lars Lagerbäck vet inte om han vågar gå så långt.

– En fråga man kan diskutera. Vi har gjort en del snygga mål genom åren. Men det var dessutom ett vackert förspel och avslutningen av absolut världsklass. (TT:s utsände)

Henrik Skiöld

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons