Zlatan hyllar Kacaniklic

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att strö beröm över Alexander Kacaniklic, efter segern mot Makedonien där kaptenen spelade fram 21-åringen till matchens enda mål. "Vi har inte haft en sådan spelare på länge", säger Ibrahimovic.
Sport • Publicerad 4 juni 2013
Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att strö beröm över Alexander Kacaniklic, dagen efter segern mot Makedonien där landslagskaptenen spelade fram 21-åringen till matchens enda mål.

– Samarbetet med Alexander Kacaniklic kommer bara att bli bättre och bättre, säger Ibrahimovic på en presskonferens inför kvalmatchen mot Österrike på fredag.

– Vi har inte haft en sådan spelare på länge, en vänsterfotad spelare på kanten - och som dessutom kan göra mål.

Tre poäng är ett måste mot Österrike, säger Ibrahimovic som såg ljust på Makedonienmatchen.

– Vi skapade 20 målchanser. Kan vi göra det mot Österrike är det fantastiskt bra.

Ibrahimovic anser dock inte att matchen mot Österrike är avgörande.

– Det är en viktig match, men det är inte som en avgörande final.

Under presskonferensen fick Ibrahimovic, som fyller 33 år nästa år, även frågor om framtiden och när det är dags att sluta.

– En dag kommer Zlatan att sluta. En annan dag kommer Elmander att sluta. För framtiden är det viktigt att det kommer någon ny som kan ta över, säger han.

Martin Falkenby
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.