Zlatan gjorde fyra mål mot England

Zlatan Ibrahimovic gjorde det första historiska målet i premiärmatchen på nationalarenan i Solna.
De 50 000 på läktarna fick sedan se England ta över matchen - innan Zlatan gav Sverige segern, genom ytterligare tre mål.
Sport • Publicerad 14 november 2012
Zlatan blev historisk.
Zlatan blev historisk.Foto:

I 77:e minuten kvitterar Zlatan Ibrahimovic till 2-2, efter en lysande passning av Anders Svensson.

Anders Svensson chippar elegant bollen till Zlatan inne i straffområdet, som tar ner den på bröstet och klipper till direkt på volley. Skottet är stenhårt och otagbart för Joe Hart. Ett mycket snyggt fotbollsmål.

När Sverige får frispark i 84:e minuten nere vid Harts vänstra stolpe gör Zlatan det igen - och sätter 3-2 till Sverige. Hela arenan står upp, klappar i takt. Det har vänt!

I slutminuten sätter Zlatan 4-2, genom en cykelspark från 25 meter!

Sverige vinner därmed matchen med 4-2.

Det första svenska målet skedde i den 19:e matchminuten - i Sveriges första riktiga anfall - och orsakade ett mäktigt jubel på den nya arenan.

Målet kom efter ett uppspel av Martin Olsson på vänstersidan. Han spelade in till Zlatan, som klippte till. Bollen tog på Caulker, men Zlatan fick tillbaka bollen. Han satte den då i krysset, utom räckhåll för Joe Hart.

En halvtimme in i matchen var Mathias Ranégie nära att dryga ut ledningen, men missade öppet mål. Målvakten Hart var bortspelad efter en dundertabbe och Ranégie skulle bara lägga in bollen en bit från mållinjen. Men hans skott gick över.

35 minuter in i första halvlek kvitterade i stället Danny Welbeck för England till 1-1.

Tre minuter sedan gjorde Caulker 2-1 till England, efter en lysande frispark av Gerrard, som landade perfekt hos den framstörtande Caulker.

Kort därefter var Zlatan otroligt nära 2-2, när han från nära håll har hade möjlighet att göra mål. Men en engelsman kom emellan och styrde Zlatans touch över ribban.

Publiksiffran under premiärmatchen på arenan: 49 967.

England och Sverige har mötts 25 gånger. England har tio segrar och Sverige har vunnit sex av de tidigare mötena. Nio av de tidigare mötena har slutat oavgjort.

Senast Sverige spelade en hemmalandskamp mot England var förresten den 31 mars 2004. Då avgjorde en viss Zlatan Ibrahimovic med matchens enda mål.