Zlatan frälste Inter

Det självklara guldet höll på att glida Inter ur händerna. Då byttes Zlatan Ibrahimovic in och sköt hem guldet med två mål.
Sport • Publicerad 18 maj 2008
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto:

Inter har varit i serieledning sedan sjätte omgången och ett tag var försprånget till Roma uppe i elva poäng. Men sedan den svenske landslagsanfallaren fick problem med knäna har Milano-laget fått allt svårare att vinna. Inför avslutningen var Roma en poäng efter - och tog dessutom ledningen borta mot Catania redan i åttonde minuten genom Mirko Vucinic.

Resultatet fick Parmafansen att jubla, eftersom resultatet ökade Parmas chanser att hänga kvar i serie A. Samtidigt ökade pressen på Inters spelare, som hade märkligt svårt att skapa de målchanser som krävdes för att försvara fjolårets ligaseger.

Ett hopp tändes hos Interfansen när Zlatan Ibrahimovic värmde upp och jublet steg när han byttes in i 51:a minuten. Efter några minuter ryckte han sig fri och sköt tätt utanför. Zlatan var rörlig såg inte ut att besväras av sin tidigare knäskada. I 62:a minuten fick han bollen, ryckte på nytt och sköt ett markskott som smet in vid burgaveln bakom Nicola Pavarini.

Guldet var återigen i Inters ägo. En dryg kvart senare slog han till igen, den här gången med en vänstervolley från nära håll på ett inlägg från Maicon. Guldet var säkrat.

Inters kör skanderade: Ibra, Ibra, Ibra, Ibra!

I samband med slutsignalen utspelade sig tumultartade scener när Inters fans sprang in på planen för att hylla sin svenske frälsare.

Parmas förlust innebär att laget nästa år spelar i serie B.

Catania kvitterade till 1-1 i slutskedet mot Roma, ett resultat som innebär att Inter faktiskt hade klarat sig med oavgjort.