Annons

Zanotti siktar på nytt slutspel

Ingenting talar för att IFK Trelleborg tar sig till SM-slutspel. Förutom en sak: man ska aldrig räkna ut laget. "Vi har sex poäng upp, det är inte så farligt", säger Johan Zanotti, tränare för nästjumbon.
Sport • Publicerad 28 november 2007
Ser dystert ut. Nästjumbon IFK Trelleborg har tappat mark gentemot lagen på slutspelsplats. Johan Zanotti, här med assisterande tränaren Lars Norgren, tror ändå att laget kan resa sig. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
Ser dystert ut. Nästjumbon IFK Trelleborg har tappat mark gentemot lagen på slutspelsplats. Johan Zanotti, här med assisterande tränaren Lars Norgren, tror ändå att laget kan resa sig. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

IFK Trelleborg har en tung höst bakom sig. Nu blickar Johan Zanotti framåt och uppåt.

- Vi har inte haft någon bredd. Först de senaste två veckorna har vi haft 15 man på träningarna. Den träning som vi skulle ha kört i augusti och september kör vi nu. Det handlar om att hitta timingen och rytmen.

Annons

För Zanotti gäller att spelarna hittar en vinnande rytm illa kvickt.

Målsättningen inför säsongen var slutspel. Med åtta förluster i de första elva matcherna var IFK inför den här omgången sex poäng efter Skövde på slutspelsplats. Seger i kvällens match mot Alingsås är viktigt om inte laget ska tappa ännu mera mark. Och frågan är om slutspelsplats ens är realistiskt.

- Sex poäng upp, det är inte så farligt. Vi ska fortsätta med vår målmedvetna träning. Nu kan vi gå runt på lite mer folk på träningarna, de som spelat match har ju varit väldigt slitna och inte kunnat återhämta sig mellan matcherna, säger Johan Zanotti.

Som tränare för ett lag som för närvarande ligger på nedflyttningsplats skulle man kunna tro att Johan Zanotti känner sig pressad. Men intrycket han ger är balanserat.

- Jag mår skitbra och jag sover gott om nätterna, säger han.

- Vad ska jag göra? Jag och grabbarna gör så gott vi kan.

Om det räcker för att lyfta över det nedersta strecket, eller till och med slutspelsstrecket, återstår att se.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons