Annons

Zanotti: Drott är ett bra lag

Fullt förståeligt var det deppigt i IFK-lägret efter matchen men kanske ändå inte så deppigt som man kunde ana.
Sport • Publicerad 20 november 2007

 IFK-tränaren Johan Zanotti är också oftast positiv och så här analyserar han:

– Drott är ett bra lag – man har vunnit över flera topplag och man har många unga, snabba och riktigt duktiga spelare. En av dessa är Linus Bohlin i målet och i dag var han strålande.

Annons

När skyttet – eller rättare; bristen på IFK-skyttet – kom på tal, säger Johan så här:

– Daniel (Lindquist) verkade väldigt sliten i dag men även han får ha en dålig dag. Sammantaget saknade vi dock i stort glöden i dag.

Andreas Bamberg kom igång ordentligt efter pausen men behöver uppbackning i sitt spel – och den fick han inte i går:

– Nej, skyttarna hade en väldigt dålig dag, tyvärr men vi fick ingen medgång heller. Vi hade väl sju-åtta stolpträffar och hade bara några av dessa givit mål i stället hade det kanske sett annorlunda ut. Johan Zanotti lyssnar och funderar – sedan kommer han med mer i analysväg:

– Jag tycker vi var långsamma nästan överallt i dag och det var vår klart sämsta match så här långt. Samtidigt – vi vet att vi haft det struligt och att det kommer att gå upp och ner i vårt spel och nu hoppas vi på bättre utdelning mot Alingsås.

Kim Johansson var outstanding bland IFK-are i går men han är ingen vän av stora ord och säger lågmält så här efteråt: – Jag är bara en sådan som satsar 100 procent hela matchen ut, oavsett vad det står men jag är aldrig nöjd när vi förlorar. Oavsett hur många mål jag gör. Jag fattar heller ingenting – vi har haft en jättebra träningsvecka och så blir exakt allt fel, när spelet väl börjar och jag tycker vår insats är en stor skandal med alltför många som underpresterar.

Inne i ett hörn av omklädningsrummet sitter nye Euripidis Naoumidis och han verkar mest lite chockad:

– Ja, svensk handboll är mycket, mycket bättre än den grekiska och det var mycket svårt för mig att komma till i dag. Nu var det första matchen för mig och jag hoppas på bättre spel efterhand.

Euripidis kom i alla fall med i målprotokollet och han gjorde dessutom lika många mål som rutinerade Daniel Lindqvist och Mirko Stojanovic. Minst lika rutinerade Jimmy Karlsson kammade noll och det gav den logiska slutklämmen bland IFK:are.

– Gör skyttarna sammanlagt tre eller fyra mål tillsammans – ja, hur ska vi då kunna ens hoppas på en poäng?

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons