Zammal matchhjälte i oavgjord derbyrepris

Förhandssnacket handlade om tre målfarliga anfallare. Matchen handlade om en högklassig målvakt. IFK:s Felicia Zammal såg på egen hand till att IFK klarade 2–2 borta mot Höllviken. ”Felicia är fantastiskt bra, helt klart bäst på plan”, säger IFK-tränaren Magnus Lagerborg.
Sport • Publicerad 31 augusti 2009
Höllvikens Petra Stalbohm i kamp med en IFK-spelare.
Höllvikens Petra Stalbohm i kamp med en IFK-spelare.Foto: 
Det var bitvis rörigt på planen mellan HGIF och IFK. Matchen slutade 2–2.
Det var bitvis rörigt på planen mellan HGIF och IFK. Matchen slutade 2–2.Foto: 
Felicia Zammal räddar bollen framför fötterna på Ida Kölemo. IFK-målvakten var i en klass för sig i första halvlek och räddade IFK vid ett flertal tillfällen.
Felicia Zammal räddar bollen framför fötterna på Ida Kölemo. IFK-målvakten var i en klass för sig i första halvlek och räddade IFK vid ett flertal tillfällen.Foto: 
Foto: 

Höllviken. Såväl hemmaspelare som bortaspelare var rörande överrens. 21-åriga Felicia Zammal var outstanding i derbyt mellan Höllvikens Gif och IFK Trelleborg.

–  Felicia är riktigt bra, hon räddar dem, säger HGIF-tränaren Mats Nielsen.

Det var framförallt i den första halvleken som IFK-målvakten visade sitt register. Benparader avlöstes av vågade utrusningar och motståndarna gick gång på gång bet på sina chanser. HGIF:s unga löfte Anna Welin försökte vid två tillfällen liksom anfallskollegan Petra Stalbohm.

– Man är extra taggad inför en sådan här match. Det är kul att spela matcher som denna. Det händer lite mer, det har inte hänt så mycket i den här serien så det är kul, säger Felicia Zammal.

Hur ser du på din egen insats?

– Jag är nöjd med första halvlek.

Till HGIF:s förtret.

– Vi har bra chanser men det vill sig inte. Det är klart vi saknar Sofia Landau (bortrest anfallare med ett facit på 17 mål i år) hon hade nog gjort mål om hon varit med, säger Mats Nielsen.

Tack vare Zammals räddningar kunde IFK gå ifrån till en 2–0-ledning i början av andra halvlek. Ida Nilsson satte ettan och Karolina Persson nickade in tvåan efter en IFK-hörna.

Höllviken kom dock igen och Anna Welin fick sin revansch på Felicia Zammal när hon rundade målvakten och kunde skjuta in reduceringen. Slutminuterna blev därför spännande då Höllviken tryckte på och sökte kvittering. På ett långskott kom också 2–2-målet genom inhopparen Alexandra Jonson.

– Vid deras första mål går jag ut lite fel. Det andra är lite tur, det är surt att vi inte får bort bollen där, säger Felicia Zammal samtidigt som hon konstaterar att försvaret inte var det bästa vid 2–2-målet.

IFK-arna var trots avslutningen nöjda med resultatet.

–  Vi är nöjda även om vi hade tre poäng och så är det viktigt att vi fortfarande har Höllviken bakom oss, konstaterar Magnus Lagerborg.

Resultatet 2–2 (repris på vårens 2–2-möte) innebär att IFK fortfarande ligger tvåa med 25 poäng och HGIF trea med 24. Köpingebro är fortsatt i topp efter deras 4–0-vinst mot Hammenhög. Höllviken har därför inte en division tre-plats i sina egna händer. Men Höllviken ser med tillförsikt på fortsättningen.

– Nu vinner vi resten av matcherna, det måste vi göra så vi får hoppas på det, säger försvararen Hanna Svendsen.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.