Annons

Yuegin & Co nära första segern

Trelleborgs Bordtennisklubb begick en historisk hemmadebut, när man tog emot såväl Ängby som Långshyttan i bordtennisens elitserie under lördag-söndag. I matchen mot Ängby tog laget hem den första elitseriepoängen och i går var man väldigt, väldigt nära att ta full pott mot Långshyttan - från sydöstra Dalarna.
Sport • Publicerad 12 oktober 2003

- Tiden jobbar helt klart för oss och vi har i helgen visat att vi i stort kan ta poäng från vilket lag som helst i serien. Innan matchen - och efter Långshyttans seger i Lyckeby under lördagen med 6-3 - trodde vi inte på någon chans alls men med facit i hand kunde vi ju mycket väl ha vunnit hela lagmatchen, menar tränaren Inge Augustsson direkt efter 4-6 mot dalkullorna. Nyförvärven, kinesiskan Chen Yuegin och engelskan Natalie Bawden, visade i helgen att utländska spelare är ett måste för att överhuvudtaget ha en chans i elitserien. Chen Yuegin inledde helgen med seger över Ängbys Matilda Ekholm med 3-0, fortsatte med 3-2 mot Carolina Wersäll, innan hon avslutade debuten med att göra 3-1 i dubbel tillsammans med Lisa Lundell - mot Ängbys Ekholm/Persson. Natalie Bawden spelade 1-1 i lördagens singelspel och förlorade tillsammans med Emma Lundell den avslutande dubbeln och därmed alltså 5-5 i första hemmamatchen. Den femte segern för TBTK mot Ängby togs av Veronica Mattiasson, när hon också vann över Wersäll - med 3-1 i set. Matchen mot Långshyttan började bra. Chen Yuegin och Natalie Bawden gjorde ställningen till 2-0 och även om gästerna var i ledning med såväl 3-2 som 4-3 senare, fanns chansen till två poäng och första segern för TBTK. - Det är ju otroligt nära att vi vinner båda dubbelmatcherna men istället förlorar vi båda knappt och det är ju lite olyckligt men vi kommer igen, avrundar Inge Augustsson. Dubbelmatcherna - vid ställningen 4-4 i lagmatchen - blev till två riktiga rysare. Natalie Bawden i par med Emma Lundell gick fram till 2-0 i set men tappade därefter spelet och fick också hela tiden jobba i underläge fram till slutbollarna i matchen. Man var dock uppe i 6-6 efter underläge 0-5 i femte och avgörande setet men då var också krafterna slut. Långshyttans Anna Berglund och Sofia Westholm kunde dra ifrån till slutliga 11-8. Parallellt spelade Chen Yuegin och Veronica Mattiasson mot Bu Yehua och Ieva Juceviviute och även denna match blev oerhört jämn. 4-11, 11-9, 11-8, 15-17 och 6-11 slutade den och då hade TBTK-paret matchbollar i fjärde setet. 5-5 mot Ängby och 4-6 mot Långshyttan ger TBTK-laget "med beröm godkänt".

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons