Annons

Ytterback skrev på nytt tvåårskontrakt

Ytterbacken Jacob Palander, 23, har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med TFF. Samtidigt är det klart att innermittfältaren Johan Brannefalk, 20, också stannar.
– Jag har hela tiden siktat på att stanna kvar, säger Jacob Palander.
Fotboll • Publicerad 28 december 2017 • Uppdaterad 29 december 2017
Jacob Palander har gjort tre säsonger i TFF-tröjan. Nu har han skrivit på för två säsonger till.
Jacob Palander har gjort tre säsonger i TFF-tröjan. Nu har han skrivit på för två säsonger till.Foto: Tomas Nyberg

Uppdaterad 29 december, 23.11

Som TA-sporten tidigare rapporterat låg det nära till hands att Jacob Palander skulle bli kvar i TFF. På torsdagen skrev Palander på för två nya år. Palander, fotbollsforstrad i Dösjöbro, har varit i TFF sedan 2015.

Annons

– Jag har trivts bra i Trelleborg sedan jag kom och fått bra förtroende av Patrick (Winqvist, tränare) så jag har hela tiden siktat på att stanna kvar, säger han.

Senare delen av 2017 blev förstörd på grund av skada. Innan dess spelade han 13 matcher från start.

Ett tag såg det ut som att han skulle kunna komma tillbaka under hösten men så blev det inte och rehabiliteringen pågår fortfarande.

– Det blir bättre och bättre. Jag känner att vänsterknäet och vänsterbenet blir starkare hela tiden. Jag tror inte att jag kan börja träna fullt nu i januari men jag skyndar långsamt och fortsätter att bygga upp knäet, säger han.

Skadan är relaterad till knäskålen och smärta har gjort att knäet och benet försvagats. Därav fokuset på att bygga upp styrkan i benet igen.

Under skadefrånvaron fick Jacob Palander se TFF spela riktigt bra fotboll, vilket som bekant ledde hela vägen till allsvenskan.

– Det har varit väldigt roligt att kolla på och man har blivit extra taggad att köra på med rehaben. Och när det gick hela vägen blev man ju ännu mer taggad att komma tillbaka så fort som möjligt.

För att laget ska klara även den allsvenska konkurrensen tror Jacob Palander att det gäller att bygga vidare på det som gav framgång under den gångna säsongen.

– Vi måste ha ett starkt kollektiv där vi alla jobbar åt samma håll. Det är ju stora klubbar i allsvenskan och vi kommer att behöva jobba stenhårt. Men jag känner att hela gruppen är väldigt taggad inför det här så jag ser ljust på det.

Även Johan Brannefalk är klar för en fortsättning i TFF. 20-åringen hade en option på förlängning, en option som ingen av parterna har sagt upp. Han är därmed den senaste men knappast den sista pusselbiteni TFF:s allsvenska lagbygge.

TFF börjar träna igen den 11 januari och har nu 16 spelare i truppen inför den allsvenska comebacken.

Björn GustavssonSkicka e-post
Jonas HarryssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons