Yousef Fakhro håller stilen

Sport • Publicerad 15 augusti 2006

– Jag tycker att Yousef var bäste man på planen!

Det är alltid svårt att utse just "bäste spelare" men det börjar bli ganska lätt på Vångavallen – åtminstone bland hemmaspelarna. I går var man på pressläktaren också enig i Yousefs stabilitet och hans enorma utveckling till en stopper av riktigt hög svensk elitklass. Och han kommer från de egna TFF-leden!

– Det gick väl ganska bra och så nära mål jag var i dag. Blev nog chockad när jag såg att bollen kom, säger han om allra bästa chansen.

Den kom med några minuter kvar till pausen och chansen uppstod efter en TFF-hörna. Yousefs nick gick då bara aningen utanför målramen. Då hade han redan tidigare varit nästan lika nära på en liknande situation.

Bakåt gjorde han inte ett misstag under hela matchen och han bröt lika säkert som han sedan spelade fram. Nära mål vid ett par tillfällen var även inhopparen Patrik Redo och bästa chansen kom bara minuterna efter inhoppet. Han bytte av Björn Westerblad i den 66:e minuten.

– Jag trodde faktiskt på mål där men försvararen läste mig bra. Förutom målchanser hade jag också ett par bollar som väl borde givit assist, menar Patrik med glimten i ögat efteråt. Oavsett duktiga TFF-are var det kanske tur att Assyriskas tränare Zvezdan Milosevic inte satte in nye Mohamed Qouda från början. Nu kom han in strax före pausen och i andra halvlek såg man vilken lirare det handlar om. Skulle förvåna om inget allsvenskt lag får upp ögonen för denne eminente spelare.

Den blott 26-årige egyptiern med 20 A-landskamper och spel i högsta ligan i såväl Egypten som i Turkiet och Schweiz visade stora kvaliteter. Man behöver inte nödvändigtvis vara "brasse" för att imponera utifrån.

Mohamed utsågs också helt riktigt till Assyriskas bäste spelare – trots att han alltså bara spelade en halvlek!

Sigge Hansson

Visserligen fick Michael Mensah priset som bäste hemmaspelare men utan att se ner på sponsorerna som utsåg honom, tål det att lyssna på TFF-ordförande
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.