Annons

Yngst och hack i häl

Yngst av syskonen och ständigt på jakt. 14-åriga Ida gör allt för att komma i kapp sina äldre systrar. Både i simbassängen och på shoppingrundorna. ”Klart jag vill bli lika bra som dem”, säger minstingen Lindborg.
Sport • Publicerad 14 april 2009
Ida Lindborg. Foto: Claes Nyberg
Ida Lindborg. Foto: Claes NybergFoto: 

Lite blyg och tillbakadragen står Ida Lindborg vid sidan av simbassängen. Hennes äldre systrar siktar på VM i Rom i år. För Ida är det istället junior–EM i Prag som är det stora målet.

– Jag vill göra vad som krävs för att komma med dit, säger Ida Lindborg.

Annons

Lyckas hon kvalificera sig till junior–EM blir det även en resa till USA två veckor innan.

'För att ta sig dit måste Ida dock prestera i klass med talangen Sara Sjöström. Något som blir tuff, men inte omöjligt enligt syskonens mamma Caroline Lindborg.

– Ida simmar mot de som är ett år äldre och då bland annat Sjöström, men de ska ju in och slåss med men allting är möjligt och siktar man inte på Jaguaren så får man kanske inte ens en folkavagn, säger hon.

För att nå fram till Jaguaren tränar Ida i danska Lyngby flera gånger i veckan. Där är det den danska simklubbens 50 meters bassäng som hägrar.

– Det är bra för dem att träna där för det är 50 metersbassäng både i Rom och Prag, förtydligar Caroline Lindborg.

Med det danska språket går det dock sådär för Ida.

– Det är lite svårt att förstå, säger hon.

Bortsett från danska glossor och det stundande junior– EM-kvalet är Idas simår relativt lugnt. Det blir därför lite tid över både till vännerna i klass åtta på kunskapsskolan och tjejerna i Trelleborg kappsim.

– Jag hinner med ganska mycket kompisar och sånt. Så vi hittar på saker och shoppar ibland.

Vad handlar du helst?

– Det beror på vem jag shoppar med. Gör jag det med min kompis Amanda så blir det roliga grejer, vi är lite knäppa ihop. Men med mamma blir det mest kläder.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons