Annons

Ymorvallen förstärks via provisorisk lösning

Det jobbas febrilt på fritidsförvaltningen för att lösa de uppkomna problemen på Ymorvallen. En baracklösning är också på gång, där två nya omklädningsrum inklusive dusch och toalett kommer att stå till MF Pelisters förfogande i god tid inför seriestarten.
Sport • Publicerad 12 januari 2009
Fritidschefen Kent Sjövall och fritidsnämndens ordförande Mats Svensson (kd) visar på skissen över Ymorvallen var den provisoriska omklädningsbaracken kommer att placeras. Bild: Sigge Hansson
Fritidschefen Kent Sjövall och fritidsnämndens ordförande Mats Svensson (kd) visar på skissen över Ymorvallen var den provisoriska omklädningsbaracken kommer att placeras. Bild: Sigge HanssonFoto: 

Fritidschefen, Kent Sjövall och fritidsnämndens ordförande, Mats Svensson (kd) bjöd in till en sittning på måndagen och då presenterade man också flera intressanta lösningar. Inte bara gällande Ymorvallen utan fotbollsplanlösningar i centralorten i stort.

Ymorvallen kom upp som given punkt ett och här kunde de båda lämna ett glädjande besked till framför allt MF Pelister:

Annons

- Ja, vi kommer att ordna dit en barack med två omklädningsutrymmen, dusch och toalett och tanken är att den ska ligga norr om Ymors klubbhus.

Det innebär att överenskommelsen med FC Trelleborg står fast.

- Ja, det är bestämt att FC ska sätta in lite skåp och annat och det blir också FC Trelleborg som kommer att klä om i de nuvarande omklädningsrummen.

De båda vill inte ha något tjafs föreningarna emellan och det är anledningen till att man också väljer två nya omklädningsrum.

- Det är onödigt att den ena föreningen har tillträde till den andras utrymme och vi tror detta blir en bra lösning, menar Kent Sjövall.

Resonemanget innebär också att Pelister ska ges tillgång till matchur och telefon men när det gäller tvättmöjligheterna, säger Kent så här:

- Det har vi tyvärr ingen möjlighet att lösa på stället men vi erbjuder Pelister att använda de tvättmöjligheter som finns här i Söderslättshallen, om man önskar. Baracklösningen på Ymorvallen är i första hand provisorisk men kan bli permanent. Om Mats Svenssons tankar om framtiden blir verkliga. Där har han önskemålet att Pelister och Behar samsas om den befintliga arenan.

- När det gäller FC Trelleborgs krav på en ny arena har vi redan börjat titta på olika lösningar men det är inte helt enkelt, menar Mats.

Mats berättar att han varit i kontakt med Stefan Ferm - som chef på Stadsbyggnadskontoret - och förhört sig om eventuella lediga tomter i stan.

- Vi har tittat lite på Knäckekärrområdet och det är inte omöjligt att det går att bygga något där, förtydligar Mats.

Annons

En ny FC-arena finns med i Fritidsförvaltningens treårsbudget och Mats har förhoppningar om ett politiskt beslut i frågan.

- Vi har även fört fram en utbyggd anläggning på Albäck som en lösning. I ett första skede har ledningen i FC uttryckt att Albäck ligger aningen långt ut på väster men där tycker vi nog att man måste vara flexibla i tänkandet, fortsätter han. Med två division treklubbar på Ymorvallen och fyra derbyn - tillsammans med IFK - ja, då rustar också förvaltningen även på annat sätt.

- Ja, vi har huggit ned träd och buskar ut mot parkeringen för att kunna flytta ut staketet. Det kan behövas, så att publiken får bättre plats, förklarar Kent Sjövall.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons