Annons

Ymorspelarna sprids runt om på Söderslätt

När BK Ymor och Stavstens IF enades om ett samgående var man i båda leden väldigt noga att poängtera att det handlar om en ny gemensam förening. I nuläget verkar det dock mer och mer som om det ändå blir mest Stavsten i grunden.
Sport • Publicerad 16 december 2005

Åtminstone när det gäller spelartruppen. Det senaste i spelarövergångar gäller Kaj Nurmi och Mattias Jönsson till Östra Torp och Mohammed Fakhro till MF Pelister. Tre tongivande Ymorspelare men den som kanske förvånar mest är Kajs avhopp.

– Det bestämde jag tidigt och jag var på väg till Torp redan i fjor. Jag tror väl heller inte mycket på samgåendet utan det får dem ha för sig själv, menar Kaj.

Annons

Vid en titt på BK Ymors spelartrupp av i år ser det i nuläget ut som följer:

Johan Jönsson, målvakt och som återvänder till Svedala, Mohammed Fakhro, MF Pelister, Mattias Jönsson och Kaj Nurmi, Östra Torp, Patric Green och Michael Nilsson, IFK, Jonas Alm, Skabersjö, Michael Lendt, lägger förmodligen av, Christian Ursu, har stora skadeproblem, Mikael Svensson, Jonny Cickovski samt Andreas Lindqvist verkar också ha lagt av och Andreas bror Mattias återfanns i Skansen under hösten. Till alla dessa ska läggas Mattias Simonsson som varit långtidsskadad i perioder och som verkar långt ifrån en division tresatsning. Kvar finns följande: Andreas Möller, Paul Hansson, Rikard Andersson, Apostolos Papias, Mika Hiltunen, André Grönberg och Sebastian Kristensson. Sett till årets kvaliteter verkar Andreas och Rikard ligga närmast ett division trelag men de andra finns alltså även med och har, så klart, chansen att konkurrera även de. I Mikas fall handlar det absolut inte om att han inte skulle platsa i en division tretrupp utan att han som egenföretagare säkerligen får problem att hinna med en sådan satsning.

– Jo, du har rätt – det blir ju i princip stavstenare i grunden men de Ymorspelare som finns kvar har alla chansen att vara med, menar tränaren, Jimmi Olsson.

I grunden handlar det ju dessutom om att den sammanslagna konstellationen tar över Stavstens division treplats och hade det handlat om en helt ny förening – ja, då hade man fått börja om i division sju. Till allt detta "Stavsten" ska läggas att hemmamatcherna kommer att förläggas till Vannhög.

På ledarsidan bidrar BK Ymor med väl så många duktiga personer och här har man kring laget både Klas Jönsson och Magnus Pettersson men även Klas är överraskad:

– Ja, jag trodde nog inte att det skulle försvinna så många Ymorspelare och det känns också lite konstigt. Visst känns det också så att det är Ymor som går upp i Stavsten. Samtidigt känns det väldigt inspirerande att vara med om det här. En ny styrelse är på väg att växa fram och den ska tydligen bestå av 18 ledamöter, där nio hämtas från vardera tidigare förening.

– I den nya styrelsen ska man ha hand om olika delar i verksamheten, där jag till exempel ingår i damsektionen, förklarar Thomas Nilsson – tidigare i Ymorstyrelsen.

Om man bortser från var spelarna i slutändan kommer ifrån verkar det vara en härlig entusiasm bland alla de ledare som just håller på att bygga upp en helt ny organisation tillsammans. Så här säger Jan-Erik Carlsson, med rötterna i BK Ymor:

– Ja, det känns jättebra och jag tror benhårt på det här. Man måste också ha klart för sig att vi jobbar långsiktigt och bygger organisationen underifrån. Vi hoppas, så klart, stanna kvar och sedan efterhand fylla på med egna unga spelare. I sammanhanget unga spelare som nyförvärv kan Jimmi Olsson meddela följande kvartett:

– Mattias Roos, Desair Idrizi, Anders Jonsson och Martin Andersson är alla klara och det är en härlig grupp spelare att få hand om. Som skolade i TFF vet alla vad det handlar om och inte minst Mattias Roos har vi stora förväntningar på.

Annons

– Ny är också målvakten Alexander Cvetkovski, från Balkan men också han i TFF:s ungdomsled tidigare, förtydligar Jimmi.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons