Annons

Ymor klart bättre än Stavsten

Säsongens första möte mellan Söderslättslag ingående i intressanta division fyra södra har ägt rum och BK Ymor satte sig direkt i respekt inför fortsättningen. Man besegrade klart Stavstens IF med 3-0 (1-0) och det var inte bara målmässigt man var klart bäst.
Sport • Publicerad 7 mars 2004

- Nej, vi hade väldigt svårt att komma fram till någon målchans, medan Ymor kom fram i flera, menar Bosse Andersson, tränare i Stavsten. Bosse hade att bland annat imponeras av sonen Rikard - som är ett av Ymors nyförvärv och som närmast kommer från Gislöv. Rikard gjorde visserligen inget mål men han var med och skapade många chanser och låg också bakom framspelningen till Magnus Petterssons mål till 2-0. Då hade Mattias Jönsson krutat in en frispark från 30-talet meter till 1-0 redan under inledningen. Michael "Åhus" Nilsson avslutade Ymor-fyrverkeriet genom att spika 3-0. - Jag är mycket nöjd men när det gäller Åhus vet jag inte riktigt hur jag skall använda honom. I dag spelade han mittback en halvlek och vänstermittfältare en och han var bra på båda platser, menar Patrik Edvardsson, tränare i Ymor. Johan Sörensen stod i Ymormålet och han gjorde vad han skulle och har även spelat bra i tidigare matcher. Ymor jagar dock vidare bland lediga målvakter och på tur att skriva på är en målvakt med meriter från spel med Svedala i division fyra. IFK mötte IFK Osby - med Pål Lundin som tränare och på träningsläger i Maglarp och här vann gästerna i Anderslöv med 1-0 (1-0). - Osby var ett bra lag men matchen kunde slutat hur som helst - oavgjort eller seger för oss, analyserar fotbollsordföranden, Bo-Lennart Nilsson. Vellinge spelade mot Staffanstorp och Sven-Gunnar Mobergs grabbar fortsätter att imponera i träningsspelet. 4-1 (2-1) vann man med och målen gjordes av Mikael Skarin (2), Mikael Andersson samt Mats Saverius. Båda "våra" division fem-lag var också i farten, där Östra Torp vann över Gislöv med 3-1 (0-0) och där Västra Ingelstad fick stryk mot Skabersjö med 2-3 (1-2). I Östra Torp glänste blott 15-årige Mattias Herrström - som gjorde ett mål men som också spelade fram till de övriga två! Gislöv och Skabersjö är segertippade i division sex och med i toppresonemanget vill säkert även Anderslöv blanda sig. Nu vann man med 5-0 (2-0) över Skurup och ungdomarna fortsätter att glädja nye tränaren, Ulf Pålsson: - Ja, alla kämpar och ligger i men mycket återstår innan det är dags med seriespelet. Patrik Andersson och Tim Gabrielsson gjorde vardera två mål och Fredrik Jönsson kompletterade som målskytt. Gylle vann i Oxie mot Vången, 4-3 (2-0), och här gjorde Johan Malmqvist tre mål. Även Skegrie, Minnesberg och Lilla Beddinge - bland division sex-klubbar - förlorade. Skegrie i Rynge med 1-3 (1-2), Minnesberg mot Bulltofta med 0-1 (0-0) och Lilla Beddinge borta mot Sövestad med 1-2 (0-1). Det var Lilla Beddinges första träningsmatch. Av division sju-lagen föll Klagstorp med 0-5 (0-4) mot Gärsnäs och Skansen med 2-5 (1-1) mot nystartade FC Bukten från Lomma. MF Pelister vann en match och förlorade en, när Fair Play Cup fortsatte i Malmös småklubbsvärld. 5-3 (3-1) mot Makedonija och 0-1 (0-1) mot Parthenon.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons