Annons

Winqvist sparkas som tränare

Nu är det bekräftat. Patrick Winqvist får sparken som huvudtränare av TFF. Dessutom lämnar Mattias Kronvall sin roll som sportchef.
Fotboll • Publicerad 16 november 2018
Patrick Winqvist får sparken.
Patrick Winqvist får sparken.Foto: Tomas Nyberg

På fredagseftermiddagen skickade TFF ut ett pressmeddelande och bekräftade att tränaren Patrick Winqvist får lämna sin roll.

Klubben genomför fler förändringar. Mattias Kronvall kommer att lämna sin roll som sportchef, för att fokusera fullt ut på sin roll som klubbdirektör. En ny sportchef ska tillsättas.

Annons

Patrick Winqvist hade två år kvar på sitt kontrakt.

– Våra resultat är en stor besvikelse. De insatser vi satt in på vägen har inte heller gett den resultatmässiga utvecklingen vi önskat. Efter de analyser vi nu gjort av säsongen har vi kommit fram till att vi behöver en förändring inför nästa säsong, säger Mattias Kronvall, till TA-sporten.

Det kom uppgifter om att han inte har spelarnas förtroende, ligger det bakom beslutet?

– Det är en av faktorerna du värderar när du tar ett sådant här beslut, säger Mattias Kronvall, som tillsammans med styrelsen gjort analysarbetet.

Patrick har ändå tagit er från division ett till allsvenskan?

– Patrick har gjort det jättebra under de här åren. Men vi har gjort en analys av allt fram till dagens datum och tittat på ett antal områden, då kom vi fram till det här beslutet.

Har det funnits tankar på att lyfta honom från uppdraget under hösten om ni nu inte har förtroende för honom?

– Vi satte in ett antal åtgärder och ökade resurserna kring laget under sommaren som vi ansåg var bra. Tyvärr fick vi inte utdelning på det.

Hur tog Patrick beslutet?

– Det är klart att han är besviken, han har ju gjort ett gott jobb här.

Annons

Enligt vad TA-sporten erfar fick Patrick Winqvist beskedet i onsdags.

Klubben söker nu en ny uppgift för Winqvist i klubben.

– Det enda vi har kommunicerat ut är att vi lyfter honom från huvudtränarjobbet, säger Kronvall.

Så vad ska han få för roll i klubben?

– Det får framtiden utvisa.

Winqvist ersätts tills vidare av assisterande tränaren Kristian Haynes.

– Det vi beslutat är att Kristian leder laget när de börjar träna nästa torsdag. Några beslut om vem som tränar laget nästa år har vi inte tagit.

Är han en av flera kandidater att ta över permanent?

– Så kan det vara. Vi ska fortsätta våra diskussioner för att ta nästa beslut.

Samtidigt kliver tidigare koordinatorn Andreas Green in som Sportchef Ungdom och efterträder där Kristian Haynes.

Annons

Mattias Kronvall har sedan 2012 haft dubbla roller i föreningen, både som klubbdirektör och sportchef. Han kommer att lämna sin roll som sportchef för att i stället fokusera fullt ut på sin klubbdirektörsroll.

– Det är två heltidsroller och det är inte hållbart i längden, varken personligen eller för klubben, säger Mattias Kronvall.

– Vi har haft diskussioner om det här en längre tid och jag har själv varit med i den processen. Vi måste utveckla klubben sportsligt och då behöver vi göra den här förändringen.

En ny sportchef ska nu tillsättas.

– Vi har inte påbörjat den rekryteringen ännu, det ska vi påbörja så fort vi kan. Jag finns kvar i den rollen tills vidare, säger Kronvall.

TA-sporten har sökt Patrick Winqvist utan att lyckas.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons