Annons

Winqvist förlänger med TFF

På onsdagskvällen blev det officiellt – TFF:s succétränare Patrick Winqvist förlänger sitt kontrakt med klubben över säsongen 2020.
– Jag känner mig både stolt och glad, säger Patrick Winqvist till TA-sporten.
Fotboll • Publicerad 14 mars 2018 • Uppdaterad 15 mars 2018
Patrick Winqvist.
Patrick Winqvist.Foto: Hjalmar Tell

Den 20 november 2014 presenterade TFF sina nye tränare. Den då 38-årige Patrick Winqvist kom från Brommapojkarnas U21-lag och i TFF fick han sitt första huvudtränaruppdrag på seniornivå.

Då i division ett.

Annons

Resten är – som det så fint brukar heta – historia. Och på onsdagskvällen skrev Patrick Winqvist, numer allsvensk tränare, på en kontraktsförlängning med TFF som binder honom till föreningen över säsongen 2020.

– Vi har haft den här diskussionen och varit överens under en längre tid. Jag känner mig stolt och glad över det här tvåårskontraktet som föreningen erbjudit mig. Det känns som en ära att få ha lett Trelleborg i tre år och att få fortsätta innebär ju att man har gjort något gott i alla fall, säger Patrick Winqvist när TA-sporten når honom sent på onsdagskvällen.

Winqvist hade redan kontrakt över säsongen – men nu blir det alltså ytterligare två år i TFF utöver den här säsongen.

– Det är viktigt att sända ut signalen att det här är en resa och jag tycker föreningen visar att man har ett långsiktigt tänk och inte bara just nu, det är det viktigaste. Vi har fått ihop ledarstaben bra och trivs i samarbetet, det var ett ganska enkelt beslut att förlänga, säger Winqvist.

– Det är oerhört glädjande att vi kan fortsätta bygga långsiktigt med Patrick som huvudtränare. Tillsammans med Patrick har laget tagit nya steg framåt varje säsong och vi ser fram emot att fortsätta våra framsteg tillsammans, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör och sportchef i Trelleborgs FF, i ett pressmeddelande.

Hjalmar Tell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons