Wilör tror på Trelleborg i elitserien i handboll igen

I två omgångar vid två olika decennier har Trelleborgsklubbar spelat i elitserien. Frågan är om det blir någon mer gång – och i så fall när.
Sport • Publicerad 21 januari 2011

– Trelleborg har förutsättningar för ett lag i övre halvan av elitserien. Se på lagen som är där nu. Stavsten är lika bra som Malmö, enda skillnaden är att vi inte tränar lika mycket, säger Stavstens ordförande Eje Wilör.

Hur blir det nästa säsong. Blir det en satsning?

– Det vet jag inte. Vi ska ha ett årsmöte efter säsongen är slut. I och med det lämnar jag. Det blir en ny ordförande och någon som kommer bli sportsligt ansvarig för A-laget med värvningar och kontrakt.

Vad händer om ni går upp i elitserien.

– Det blir inte mitt bord. Men det är säkert positivt. Det blir en handbollsförening i Trelleborg som många vill hjälpa till i. Det kan bli en enorm uppslutning.

– För Trelleborgshandbollen ser det bättre ut än på många år, som Stavstens A-lag som har halva truppen nu av Trelleborgs­produkter.

När och hur satsningen ser ut bestäms senare i vår. Vilka personer som ska styra klubben är inte klart.

– Vi är ett gäng på 15 personer som gemensamt tittar på vilka personer som kan finnas med för att styra klubben.

Du då?

– Jag är ungdomstränare. Jag blir ingen Mr Stavsten eller Mr Handboll mer.

Louise Löfgren
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.