Annons

Wihlborg klar för comeback

Fotskadan han fick mot Djurgården har varit mer långdragen än väntat, men i kväll gör Andreas Wihlborg comeback.
Sport • Publicerad 31 maj 2010
Andreas Wihlborg är klar för comeback.Foto: 

– Kanske spelar jag mot Hammarby på torsdag också, men jag är inte hundraprocentig i foten ännu, säger han.

TFF:s skadeläge är på väg att ljusna. Yttermittfältaren Andreas Wihlborg har varit i fotbollsträning i över en vecka och gör i kväll sin första match efter skadan när TFF tar sig an Halmstad borta i utvecklingsserien.

Annons

– Jag kan fortfarande inte skjuta riktigt med högerfoten, men efter uppehållet hoppas jag köra på för fullt. Under höstsäsongen ska jag vara tillbaka på allvar.

Det var i bortamatchen mot Djurgården den 12 april som Andreas Wihlborg fick en tackling på högerfoten. Diagnosen talade om ett glapp i fotleden. Förhoppningarna fanns om en snarare comeback.

– Jag trodde att jag skulle spela redan, men jag har haft problem med den foten tidigare, berättar han.

Tanken är att Wihlborg ska spela i 60-70 minuter i kvällens match. Känns det bra stänger han inte dörren för cupmatchen mot Hammarby på torsdag.

Hur ska ni göra för att lyfta från jumboplatsen i allsvenskan?

– Det gäller att hitta tillbaka till det spel som vi vet att vi kan. Kan vi få lite kontinuitet och spela i hop ett lag så ska vi klara det här.

Johan Silfversten Bergman
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons