Annons

Westerberg sjukskriven

Trelleborgs FF:s tränare Alf Westerberg har blivit sjukskriven.
Sport • Publicerad 14 maj 2012

TFF:s tränare Alf Westerberg är sjukskriven av privata skäl och tills vidare tar assisterande tränaren Hannu Sirviö över som huvudtränare.

Alf Westerberg kommer inte att leda laget mot Brage i morgon eller mot Varberg på lördag.

Annons

TFF:s förhoppningar är att Westerberg är tillbaka till sitt jobb till hemmamatchen mot Värnamo lördagen 26 maj.

Klubben anger privata skäl till tränarens sjukskrivning.

– Det är privata skäl, mer än så vill jag inte uttala mig. Våra förhoppningar är att Alf är tillbaka och coachar laget till matchen mot Värnamo 26 maj, säger klubbdirektören Mattias Kronvall.

Hur påverkar detta laget?

– Jag hoppas inte att detta ska påverka laget, Hannu har jobbat tätt ihop med Alf innan. Men självklart vill vi ha Alf här, säger Kronvall.

Alf Westerberg är sedan i vintras både huvudtränare och sportansvarig i TFF.

2002 valde han att kliva av sitt tränaruppdrag i klubben. En lång period med dåliga sportsliga resultat kombinerat med stor arbetsbelastning låg då bakom.

Hannu Sirviö kommer nu att träna och coacha laget tillsammans med tipselittränaren Alexander Tengryd tills Alf Westerberg är tillbaka.

– Jag vill inte kommentera Alfs sjukskrivning, nu ser vi bara till denna vecka och då leder jag och Alexander laget. Han var med redan mot Brommapojkarna och har varit nära A-laget tidigare, bland annat har han scoutat motståndarna, säger Hannu Sirviö, som alltså kommer att ha huvudansvaret mot Brage i morgon och mot Varbergs Bois på lördag.

Louise Cronholm
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons