Westerberg sågar U21-laget efter storförlust

TFF ställde upp med det bästa laget på länge i U21-serien mot ett ungt Öster. Men redan i paus stod det klart att årets debacle för B-laget var ofrånkomligt.
Sport • Publicerad 19 augusti 2009

TRELLEBORG. 0–2 i halvtid blev 0–3 i andra halvlek, och TFF förmådde bara få till ett skott på mål under matchens sista 45 minuter.

– Vi ställer ju upp med sex spelare från A-truppen, från mittfältet och framåt. Samtliga av dem gör en, ja, en riktigt, riktigt svag insats, konstaterade en djupt besviken Alf Westerberg.

TFF:s assisterande tränare fick nästan bita sig i tungan när han så ärligt som möjligt skulle summera matchen. Det var tyst kring Vångavallen efter matchen, både runt planen och i omklädningsrummet. De tomma blickarna sa allt. Det här var inte så bra.

– Vi förtjänar inte bättre än 0–3, fortsatte Westerberg. Vi har i och för sig lite olika utgångspunkter för spelarna i laget. Men min känsla är att vi har så mycket erfarenhet i det här laget att vi absolut ska kunna hantera Öster, men det verkar inte som att spelarna förstår vad som krävs för att få spela A-lagsfotboll.

De sex A-truppspelarna som fick speltid var Paulino, Thommie Persson, Joakim Sjöhage, Emil Mårtensson, Viktor Svensson och Jonathan Asp var. När ingen av dem förmådde imponera på tränartrojkan Tom Prahl/Alf Westerberg, var det i stället TFF:s orutinerade backlinje som fick lämna Vångavallen med hedern i behåll.

– Släpper man in tre mål kan man inte riktigt få godkänt, men backlinjen gör den minst dåliga insatsen. De har inget att skämmas över, förklarade Westerberg.

Klart är att gårdagens insats knappast stärker konkurrenssituationen i TFF. Och Alf Westerberg har svårt att förstå att ingen tar chansen när den kommer.

– Vi såg redan mot Ängelholm senast att detta kunde vara på gång, suckar han. A-lagsspelarna borde vara i en konkurrenssituation, men i stället för vilja och uttryck är det uppgivenhet.

Efter förlusten ligger TFF nu sexa i U21-serien med bara tre matcher kvar. Närmast väntar Halmstad borta om en vecka.

– Det finns absolut inget positivt att ta med sig från denna match, det är bara att glömma och komma igen till Halmstadsmatchen, säger Westerberg.

Filip Magnusson
FILIP MAGNUSSON
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.