Annons

Wellington Munemo lämnar TFF

TFF:s unge anfallare Wellington Munemo, 21 år, lämnar TFF. Munemo har inte fått speltid i år och tror inte på sina chanser i laget.
Sport • Publicerad 19 maj 2003

- Vi hade en klar och öppen dialog med Wellington redan för ett par månader sedan, säger TFF-tränaren Ulf Larsson. Han undrade förstås varför han inte fick någon speltid i A-laget och vi fick förklara för honom att han hade mycket, mycket långt fram till en plats i laget. När Allehanda talar med Wellington Munemo är han ändå oförstående. - Jag vet inte varför jag inte fått spela, säger Wellington. Enligt tränarna beror det på att konkurrensen i laget är stor, och de vill väl inte ändra i ett vinnande lag heller. - Wellington sa att han ändå ville stanna kvar och ge det en chans till och det fick han naturligtvis gärna för mig och Anders, säger Ulf Larsson. Sen kom han ändå för några veckor sedan och sa att han ville gå från TFF och då ville vi inte alls låsa honom. Wellington Munemo står fortfarande under kontrakt med TFF, och enligt Ulf Larsson kan allt från en försäljning till en utlåning eller en uthyrning bli aktuell - om klubben inte bryter kontraktet helt. - Vi kommer givetvis ändå att fortsätta ha ögonen på honom. Det behöver inte vara fel att gå ner en nivå, spela A-fotboll och sedan kanske komma tillbaka. FBK Balkan, som Wellington Munemo representerat tidigare, säger sig enligt Ulf Larsson vara intresserade, men Wellington visar svalt intresse. - Jag vet inte vad jag ska göra nu, säger han. Vi får se om jag hittar en annan klubb, annars kanske jag kan studera och spela fotboll i något collegelag i USA. Wellington Munemo har spelat 19 matcher i TFF:s A-tröja.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons