Annons

Watts följer med på TFF-lägret

Elva spelare mer eller mindre indisponibla. Då är den engelska provspelaren Adam Watts mer än välkommen till TFF.
Sport • Publicerad 19 juni 2009
Adam Watts.
Adam Watts.Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. På söndag anländer 21-åringen till den skadeskjutna TFF-truppen. Det innebär att han kommer att medverka på lagets tredagarsläger i Åhus, som avslutas med en match mot en Österlenskombination i Ystad på tisdagen. En match där mittbacken från Fulham förmodligen kommer att få speltid.

– Förhoppningsvis är han så pass frisk att han kan få chansen. Sen får vi se om pågen duger, innan det är det svårt att säga om han blir kvar, säger Tom Prahl.

Annons

Klart är dock att Watts stannar en dryg vecka, till måndagen den 29 juni, vilket innebär att han kan medverka även i B-lagsmatchen mot LB07 på torsdag.

I slutet av maj var Watts i Trelleborg men sträckte låret på första träningen och åkte hem till London igen. 2008 var engelsmannen helt borta från fotbollen på grund av skador i ankeln på foten. Det som dock talar för att Adam Watts har en framtid i Trelleborg i höst är det faktum att Fulhamtränaren Roy Hodgson rekommenderat klubben om honom.

– Att han kommer från England innebär också att han har en annan fotboll i sig än om vi till exempel skulle ta hit någon från Afrika, förklarar Prahl.

Ett lån till och med augusti eller ett på säsongen ut är alternativen gällande Watts. Om han övertygar, det vill säga.

– Vi har haft 20 testspelare här sedan jag kom tillbaka till klubben. De börjar bli många, säger Tom Prahl.

Av de 20 testspelarna är det bara Paulino som fått kontrakt och stannat i klubben.

Att backklippan Rasmus Bengtsson försvinner i sommar står sedan länge klart för alla. Enligt assisterande tränaren Alf Westerberg måste ersättaren komma så fort som möjligt.

– Vi har spelare som kan gå in och spela mittback i truppen, men i så fall måste backlinjen ändå förstärkas, säger han.

Finns det något annat namn än Adam Watts som kan dyka upp framöver?

– Klart att det finns en diskussion om förstärkningar hela tiden. Mycket tid går åt att fundera kring truppen. Men han är den ende som är aktuell just nu, säger Westerberg.

Annons

På torsdagseftermiddagens fyspass kunde bara tio TFF-spelare delta. Resten av truppen körde individuell rehabträning.

Tom Prahl är luttrad.

– I den bästa av världar är alla friska, men sådan är inte fotbollen. Vi hade ännu större skadeproblem under våren, säger han.

Filip Magnusson
Filip Bengtsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons