Annons

VM-spelare på väg till TFF

Kan Justice vara rätt, rätt man för TFF alltså? Svaret på den frågan kommer inom en vecka eller två. I dag gör Christopher Justice sitt första träningspass med klubben och han ska försöka övertyga Ulf Larsson och TFF-ledningen att han är tillräckligt bra för att erbjudas kontrakt.
Sport • Publicerad 8 februari 2004

- Det jag fått höra om honom räckte för att ta hit honom, säger sportchef Jonas Brorsson som fick tipset från förre landslagsmannen, numera agenten, Martin Dahlin. Christopher Justice är 22 år från Nigeria. Han har gjort 13 landskamper, bland annat tre under VM 2002 mot Argentina, England och Sverige. - Vad jag vet har han haft en defensiv roll centralt på mittfältet, bakom Jay Jay Okocha, säger Brorsson. Efter att Nigeria blivit utslaget ur gruppspelet i VM lämnade Justice sin klubb Royal Antwerpen. Manchester City visade intresse, men det blev ett fyraårskontrakt med Levski Sofia. Nigerianen trivdes inte i Bulgarien och valde att bryta kontraktet i maj. Justice har därefter sökt lyckan i Frankrike men varken Metz eller Auxerre valde att kontraktera honom. - Efter tipset från Dahlin har jag varit i kontakt med tre tränare som säger att det handlar om en bra spelare, säger Jonas Brorsson. I och med att Christopher Justice är utan kontrakt kostar han inget i övergångssumma.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons