Annons

VM-semi väntar för Karolji Magnusson

Trelleborgaren Oskar Karolji Magnusson och Sverige är klara för semifinal i junior-VM. Detta efter en 2–1-seger mot Lettland i kvartsfinalen sent på onsdagskvällen.
Ishockey • Publicerad 18 augusti 2022
Trelleborgaren Oskar Karolji Magnusson, till höger, ler tillsammans med matchhjälten Emil Andrae efter att Sverige besegrat Lettland med 2–1 i kvartsfinalen i Edmonton.Foto: Bildbyrån
Trelleborgaren Oskar Karolji Magnusson, till höger, ler tillsammans med matchhjälten Emil Andrae efter att Sverige besegrat Lettland med 2–1 i kvartsfinalen i Edmonton.Foto: BildbyrånFoto: JOEL MARKLUND

Oskar Karolji Magnusson från Gislöv kan ladda för en VM-semifinal. Detta sedan Sverige besegrat Lettland med 2–1, sent på onsdagskvällen svensk tid.

Svensk hjälte blev HV71-backen Emil Andrae som sköt in 2–1 från blå linje med tio minuter kvar av matchen.

Annons

– Det är en sjuk känsla. Det var lite ”shaky” där innan, men jag tycker att vi tar oss samman. Vi blev inte stressade överhuvudtaget, utan vi fortsatte med samma saker. Nu tittar vi fram mot semi, så det är skönt, sa matchhjälten till SVT, efter matchen.

I semifinalen väntar Finland. Den matchen har nedsläpp 02.00, svensk tid, natten mot lördag.

I den andra semifinalen möts Tjeckien och hemmanationen Kanada.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons