Annons

VM över för Sverige

De klev av planen med en återupprättad heder och en 2–1-seger mot ett av VM-gruppspelets starkaste lag, Nordkorea. Det räckte dock inte den här gången.För Sveriges damlandslag är fotbolls-VM över.
Sport • Publicerad 18 september 2007
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

Det var en seger utan någon större glädje. Den här gången hade det behövts mycket mer, en seger med tre mål i stället för ett. Då hade Sverige spelat kvartsfinal mot Tyskland i Wuhan i helgen. Det gör nu Nordkorea.

För svenska damlandslaget är VM över, och på onsdag sätter man sig på flyget hem till Sverige och en grå vardag igen, förvisso med en stark avslutning men med ett problem:

Annons

För ett lag med medaljambitioner kom den alldeles för tidigt.

När mästerskapet för svensk del kunde sammanfattas efter blott en vecka var det positiva att Sverige under tisdagens match på den vackra Olympiastadion i det fula Tianjin hade gjort sin absolut starkaste insats i detta VM.

Det var en kämpaanda, en beslutsamhet och viljestyrka som inte funnits under större delen av VM. En knuten näve för att visa omgivningen att man inte ville ge upp. Pressade att inte bara vinna utan vinna stort satte Sverige en offensiv som gav resultat efter fyra minuters spel. Therese Sjögran, den här kvällen förflyttad till högerkanten, slog ett inlägg som Lotta Schelin kunde nicka in till 1-0.

Sverige gav sedan inte upp, trots Nordkoreas kvittering på ett underbart skott från Ri Un Suk i 22:a minuten. Sverige behövde då återigen tre mål. Man fick till slut ytterligare ett, åter genom Lotta Schelin som frispelades i den 54:e minuten av Victoria Svensson.

De sista 30 minuterna blev sedan en massiv press från svensk del, framför allt med hjälp av Victoria Svensson. Hon hade en rad chanser, dock utan att kunna göra ännu ett VM-mål i sin karriär.

Men varken segern mot Nordkorea eller smogen i Tianjin kunde dölja det faktum att VM i Kina blev Sveriges sämsta genom tiderna. Det gör också att man troligtvis kommer att tvingas att spela ett ovisst kval för att över huvudtaget få ta sig till nästa stora mästerskap - OS i Peking. (TT:s utsände)

Tobias Österberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons