Annons

VM-missar av Carlsson och Linsjö

Trelleborgs två landslagsskyttar försvann snabbt ut i de individuella VM-tävlingarna.
Sport • Publicerad 25 mars 2005

Landslagsdebutanten Glenn Linsjö kom inte riktigt upp i samma klass som han gjort i tidigare tävlingar under säsongen. Trelleborgaren sköt 570 poäng i kvalet i fristilsklassen när inne-VM inleddes på torsdagen.

Med det var han näst bäste svensk, men det räckte inte till finalskjutning. De 32 bästa gick vidare, Glenn Linsjö blev 34:a, en futtig poäng från att gå vidare.

Annons

Bättre lycka med placeringarna hade Magnus Carlsson, även han från Trelleborg BK.

Compoundskytten sköt 578 poäng i kvalet och det räckte till en 31:a plats.

Men det innebar en svår lottning i finalskjutningen där kvaltvåan Dave Cousins från USA väntade. Magnus Carlsson hade ingenting att sätta emot " 172 poäng för Magnus mot 177 poäng för amerikanen.

Dave Cousins är nu klar för semifinal där han möter en landsman. I den andra semifinalen finns det stora svenska glädjeämnet i VM-tävlingarna " BK Gripens Morgan Lundin. Morgan, som blev tolva i kvalet, har haft det rätta flytet hittills " i åttondelen klarade han sig vidare via särskjutning. I semifinalen möter han norrmannen Morten Boe.

Svenskarna hade stora förhoppningar i lagtävlingarna, inte minst i compound. Men där försvann Sverige redan i åttondelsfinalen, fick ihop 256 poäng mot Storbritanniens 262.

Inte heller fristilslaget lyckades ta sig vidare. Laget föll klart mot värdnationen.

Martin Falkenby

BÅGSKYTTE ÅLBORG
BÅGSKYTTE ÅLBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons