Annons

VM-brons till Stefan

Sport • Publicerad 7 september 2007

På meritlistan finns sedan tidigare två JEM-silver – också i lag samt en seger i världscupen så sent som i maj.

– Jag är, så klart, nöjd med lagbronset men jag kunde skjutit bättre, inleder Stefan – väl tillbaka i Trelleborg.

Annons

Han fick vara med om fina förhållanden på Cypern, även om det fanns lite kastvindar och han försöker analysera den egna skjutningen så här:

– Formen var på topp när jag kom dit – precis som den varit hela säsongen. Jag vet inte om jag tog för lätt på det och så kom jag efter redan från början. Ett par enkla missar ställde till det för mig.

Stefan ingick i det svenska laget tillsammans med Robin Gustavsson, från Åtvidaberg och Marcus Svensson, Saxtorp.

– Robin sköt precis som jag och vi delade 30:e platsen individuellt. Marcus däremot sköt riktigt, riktigt bra och han tog VM-silvret. Efter särskjutning med en hemmaskytt, avrundar Stefan Nilsson.

Stefan tog JVM-bronset i lerduveskjutning eller skeet som det numera heter.

Nästa helg finns Stefan Nilsson & Co på hemmaplan. Då avgörs nämligen lag-SM i just skeet ute vid soptippen på väster i Trelleborg. Inte på skjutbanan i Maglarp alltså utan i förlängningen av Sjöviksvägen.

Sigge Hansson

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Per Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons